Tips för fiskarn

Många som ger sig ut på sjön gör det för att fiska och fiske är verkligen en utav de mest populära friluftsaktiviteter som finns. För att bli en bra fiskare och få napp gäller det att kunna en del.

I ett tidigare inlägg skrev vi om att det inte är så bra att ge sig ut till sjöss om man inte vet hur man hanterar en båt och hur man uppför sig ute bland vågorna. Många ger sig dock ut ändå och detta kan leda till farliga olyckor. Det är dock oftast inte bara kunskap om hur man kör en båt som de flesta som ger sig ut måste ha. De som ger sig ut för att exempelvis fiska, måste såklart även ha kunskaper om det.

När är bäst att fiska?803835-fresh-cod-fish

En kunskap som är enormt viktigt att ha med sig när man ska just fiska, är kunskapen om vilket väder som ger absolut bäst fiske. På nwt.se kan man läsa att det går att fiska i alla väder men att det är absolut bäst att fiska när det regnat. Då är vattnet lite nedkylt på ytan och de fiskar som inte gillar varmt vatten har förhoppningsvis tagit sig lite längre upp. När det gäller vilket tid på dygnet som är bäst brukar man säga morgon och kväll. Då söker sig fisken in mot land och då är det heller inte lika skarpt ljus.

För att få napp

För att fånga fisken gäller det också att veta var man ska stå. Det är alltid bra att fiska där det finns vegetation för fiskarna att gömma sig bland. Vass och näckrosblad är exempelvis bra och så även vid träd som ger skugga. Men för att få napp gäller det också att ha rätt utrustning. Den som är nybörjare behöver inga dyra prylar och kan lätt hitta utrustning för bara några hundralappar. Är man däremot lite mer avancerad kan man köpa utrustning för flera hundratusen. Fisket blir enligt många roligare och mer givande om man har lite mer avancerad och dyr utrustning. Men som sagt går det bra att köra på billiga grejer om man precis börjat med fisket.